yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Evlerde, işçilikyerlerinde, okullarda ve çeşitli mutluluk kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanların hızlı ve zorlamasız halde yangın alanlarını vazgeçme etmesi kucakin kullanılmakta olan önemli dokumalar arasındadır.

Yangın üzere evgin durumlarda dâhilen yeğni bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi uygun durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mâni olmayan bu kilitler yalnızca yangının negatif etkilerini muhtevaeriye hapseder.

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik pas müstacel gidişat anında kapının olanaklı olan en azca dönem kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Hiç şüphe namevcut ki yangın felaketi, sene ortamında emanet yitirilmesine neden olan en muhteşem etmenler arasındadır. Yangın felaketi enikonu gücük bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem sevimli hem bile dünyalık kaybına münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle de yüce gestaltda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında kişi ve esrar kaybı enseış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasen henüz geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve hizmetı dahil olmak üzere Yangın kapısı istanbul binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini temel hatlarıyla belirtmektedir.

ürkü amerikan bar yardımıyla bâtınerden hariçarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı güzel iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok basitçe ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış kuruluşlabilir.

Göksu Kapı aracılığıyla üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine iye olmak, projenize isabetli boyutlarda ve özelliklerde Yangın Bapları sebebiyle emin mekanlar oluşmasına katkı çıkarmak muhtevain İletişim metnine tıklayarak yahut sol altta Whatsapp butonuna dokunarak spesiyalist personelimiz ile müdrike mesajlaşabilirsiniz.

Yangın kapısı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da malum bu kollar normal kapı kolu gibi olabilir.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Mono blok cisim konstrüksiyonsı dizi sistemi veya ürkü amerikan bar sisteminin kilidin kucakinden geçen 4 adet cıvata ile bir birine bağlanması ile sağlanmaktadır.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden bünyelmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 dakika olmalıdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi derunin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup travmaya neden vermemesi karınin kapatılmalıdır.

Yol Odası Yangın Bapları : Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının tarafı silsile otomasyon sistemlerine iyi aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın bapsı camlı mümkün.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yarar görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mirlı kriterler bölüm önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle yakınlarında bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page